Opvang gaat helaas bij sommige honden gepaard met stress. Een andere omgeving, andere mensen, andere geuren, minder aandacht. Het is dus niet alleen spannend voor jou als eigenaar om je hond naar een pension te brengen, maar ook voor je hond. Hij weet tijdens zijn eerste verblijf in een pension ten slotte niet wat er gaat gebeuren en hoe lang het gaat duren en of jij nog terug komt. De volgende keer zal hij dat wellicht wel weten. Wat kun jij doen om het verblijf aangenamer te maken?

Je kunt je hond tijdens het verblijf ook iets van thuis kunnen meegeven; mand, kleedje, voer, speelgoed of iets met jouw geur erop. Niet alle pensions staan dit toe omdat andere honden het misschien kunnen afpakken en slopen.

Je zou theoretisch ook iets uit het pension mee naar huis kunnen nemen en in de mand leggen zodat je hond went aan de geur van het pension.

Eigen kleedje mee

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *